Wie zijn we

Het Broodhuys is een ambachtelijke bakkerij met meer dan 100 jaar ervaring, ontstaan in 1900 op de grens van Beerzel en Heist-op-den-Berg. Wat begon als een bescheiden bakkerij-café, groeide uit tot een gevestigde waarde met filialen in Beerzel en Putte, en een betrouwbare leverancier voor groothandels.

Vier generaties Van Rompay – Frans, Jules, François en Bert – hebben elk hun steentje bijgedragen aan het verfijnen van het ambacht en het uitbreiden van de bakkerij.

Brood, onze visie

We kiezen ervoor om brood te laten onstaan uit natuurlijke, lokale ingrediënten en ambacht: Bloem, vakmanschap en onze tijd, vormen de basis.


Dit levend brood geniet van lange fermentaties voor een vollere smaak, voor zachtheid en milde ondertonen. We koesteren het unieke karaktervan elk brood - de rijke aroma’s, de knapperige korst en het luchtige kruim metzijn onregelmatige honingraatstructuren.

Hoe herken je écht goed brood?

Het herkennen van kwaliteitsvol, gezond en ambachtelijk brood is niet vanzelfsprekend in een tijd waarin industriële alternatieven de norm zijn. Echte kwaliteit herken je met je zintuigen – de geur, de structuur van het kruim en de korst verraden vaak al heel wat.
Klassieke broden zoals wit, bruin en roggebrood passen bij elk moment van de dag. Luxe broden, zoals suikerbrood, zijn verrijkte broden en ideaal voor een gezellige brunch, het weekend of een feestdag. 
Geur
Een subtiele, natuurlijke broodgeur zonder chemische of overheersende tonen
Kruim
Een mooi geslotenen zachtkruim, met weinig lucht inclusies
Korst
Een dunne, knapperige korst waarbij de bovenkant iets krachtiger gekleurd is dan het midden deel.
Ambachtelijke broden – vaak op basis van desem – deze hebben een volle, rijke smaak en stevige korst. Perfect voor een verfijnder maal of bij een gezellige apero. Heerlijk met olijfolie, een stukje kaas en fijne charcuterie.
Geur
Een frisse, maar complexe geur, vaak met licht zure en aardse tonen typisch voor een langdurige fermentatie
Kruim
Een open, ongelijkmatige kruim die veerkrachtig en subtiel vochtig aanvoelt
Korst
Een diep bruin, knapperig en aromatisch korst door hoge oven temperaturen